Madártej II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók (4 személyre)

  • 2 liter tej
  • 8 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 8 dkg porcukorral felverjük. 1 liter tejet felforraljuk, ebbe szaggatjuk a galuskákat. Amikor az egyik fele megfőtt, átfordítjuk. Mikor kiszedtük az összeset, a másik fele tejet is az edénybe öntjük, majd a vaníliás cukorral elkeverjük. Egy külön edényben összekeverjük a tojássárgákat a csipet sóval, a maradék porcukorral és a liszttel. Mielőtt összeöntenénk, néhány kanál forró tejet is hozzákeverünk, hogy ne legyen csomós a mártás. Addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Tedd a mártás tetejére a tojásfehérjét, és mikor kihűlt, reszelj rá csokoládét.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Zsuzsi írta 2009-01-01 13:36:27-kor:
Én a liszt helyett pudinggal sûritem